شرکت خدمات حسابداری مالیاتی حسابان

شرکت خدمات مالی حسابداری مالیاتی ورامین قرچک پاکدشت تهران 09104526950 - 36299016-021

شرکت خدمات حسابداری مالیاتی حسابان

شرکت خدمات مالی حسابداری مالیاتی ورامین قرچک پاکدشت تهران 09104526950 - 36299016-021

شرکت خدمات حسابداری مالیاتی حسابان

تماس با ما:

021-36299016

021-36294375

021-36278068

0910-4526950

0936-7547272

پیوندهای روزانه

۱۲ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

نحوه حسابداری شرکت های تعاونی

یکی از انواع شرکت‌ها در ایران، شرکت‌های تعاونی هستند. پس از انقلاب اسلامی سال ۵۷ و تحت تاثیر ارزش‌های فرهنگی انقلاب، تشکیل شرکت‌های تعاونی به شدت مورد استقبال عموم مردم قرار گرفت.

تعریف شرکت تعاونی؛ شرکتی‌ با اهداف اجتماعی!

برای شروع بحث آموزش حسابداری شرکت‌های تعاونی، بهتر است تعریف این شرکت‌ها را از نظر قانون بدانیم. «شرکت تعاونی، شرکتی است که با مشارکت اشخاص حقیقی و حقوقی و در جهت رفع نیازمندی‌های مشترک و بهبود وضع اقتصادی_اجتماعی اعضا تشکیل می‌شود». همان‌طور که مشهود است هدف اصلی شرکت تعاونی سودآوری نیست، بلکه رفع نیازهای مشترک از جامعه، هدف و دلیل اصلی تشکیل این نوع از شرکت‌ها است. بر اساس قانون رسمی کشور، تعداد اعضای شرکت تعاونی نباید کمتر از ۷ نفر باشد.

انواع شرکت تعاونی؛ تامین نیازهای مختلف با تاسیس شرکت‌های متفاوت

 

شرکت‌های تعاونی را بر اساس چند خصیصه می‌توان طبقه‌بندی کرد. اگر بخواهیم یک شرکت تعاونی را بر اساس نوع فعالیت طبقه بندی کنیم، دو نوع شرکت تعاونی داریم؛ شرکت تعاونی تولیدی و شرکت تعاونی توزیع. شرکت تعاونی تولیدی به شرکتی اطلاق می‌شود که در امور کشاورزی و دامپروری فعالیت می‌کند.  شرکت تعاونی توزیعی نیز به شرکت گفته می‌شود که وظیفه توزیع کالاها و خدمات را به اقشار مختلف مردم بر عهده دارد.

از طرف دیگر بر اساس قوانین عضویت در شرکت‌های تعاونی نیز باید بگوییم که ۳ دسته شرکت تعاونی داریم:

  • شرکت تعاونی عام: عضویت در این نوع شرکت برای همه آزاد است. تامین سرمایه شرکت تعاونی عام به صورت عرضه عمومی است. حداقل سرمایه برای تشکیل شرکت تعاونی عام، یکصد میلیون ریال است.
  • شرکتی تعاونی خاص: این شرکت‌ها معمولا در داخل یک ارگان یا نهاد خاص تشکیل می‌شود. عضویت در این شرکت‌ها برای افرادی مجاز است که عضو همان نهاد یا گروه باشند. حداقل سرمایه برای تشکیل این نوع شرکت‌ها ده میلیون ریال است.
  • شرکت تعاونی بزرگ :اگر یک شرکت تعاونی بیش از ۵۰۰ عضو داشته باشد، اصطلاحا شرکت تعاونی بزرگ نامیده می‌شود.

مراحل ثبت حسابداری شرکت تعاونی چگونه است؟

برای اینکه به صورت عملی با آموزش حسابداری شرکت تعاونی آشنا شویم، از ثبت شرکت شروع می‌کنیم. حسابداری همه شرکت‌ها اشتراکات زیادی با یکدیگر دارند و با دانستن اصول اولیه و خرید نرم افزار حسابداری می‌توان واحد حسابداری همه شرکت‌ها را به خوبی مدیریت کرد. برای تشکیل یک شرکت تعاونی بایستی تمام یا حداقل ۵۱ درصد از سرمایه توسط اعضا تامین شود. مسئولیت مالی اعضا شرکت های تعاونی محدود به میزان سهم آنان است.

در خصوص فعالیت‌های حسابداری جاری شرکت باید به چند نکته مهم اشاره کنیم. عمده ثبت‌های حسابداری در شرکت‌های تعاونی مانند دیگر شرکت‌ها است. یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های حسابداری شرکت‌های تعاونی مربوط به تخصیص سود است. مهم‌ترین قوانین مربوط به تخصیص و تقسیم سود در شرکت‌های تعاونی به شرح زیر است:

  1. حداقل ۵ درصد یا بیشتر در صورت تصویب مجمع عومی شرکت می‌تواند به عنوان ذخیره قانونی در اسناد حسابداری ثبت شود. این قانون البته دو تبصره مهم دارد:

تبصره ۱:  ذخیره قانونی تا زمانی که مبلغ کل ذخیره حاصل از درآمدهای مذکور به میزان یک چهارم سرمایه سه سال اخیر شرکت نرسیده باشد الزامی است.

تبصره ۲: تعاونی ها میتوانند تا حد اکثر یک دوم ذخیره قانونی را جهت افزایش سرمایه خود در نظربگیرند.

  1. حداکثر ۵ درصد از سود خالص بایستی به عنوان حق تعاون و آموزش به حساب صندوق تعاون واریز شود.
  2. در صورت تصویب مجموع عمومی و به پیشنهاد هیئت مدیره، درصدی از سود می‌تواند جهت پاداش بین اعضا، کارکنان، مدیران و بازرسان شرکت تقسیم شود.
  3. پس از کسر تمامی سودهایی که تا به اینجا اشاره کردیم، باقی‌مانده سود خالص شرکت به ترتیب اساسنامه بین اعضاء تقسیم می‌شود.

افزایش سرمایه در حسابداری شرکت‌های تعاونی چگونه است؟

با توجه به محدودیت اعضا در شرکت‌های تعاونی، شرکت با قبول اعضای جدید می‌تواند سرمایه خود را افزایش دهد. سه راه برای افزایش سرمایه شرکت‌های تعاونی وجود دارد:

  • افزایش سرمایه از طریق صدور سهام جدید
  • افزایش سرمایه از طریق افزایش ارزش اسمی سهام
  • افزایش سرمایه از محل سود تقسیم نشده سنوات قبل و حساب اندوخته

افزایش سرمایه از طریق صدور سهام جدید در حسابداری شرکت های تعاونی

با ورود اعضای جدید به شرکت، سرمایه دستخوش تغییر می‌شود. بر طبق اساسنامه و پس از اجرای تشریفات قانونی و دعوت مجمع عمومی، سهام جدید برای اعضا صادر خواهد شد. بر اساس ارزش این سهام و سرمایه ورودی جدید، سرمایه کل شرکت افزایش می‌یابد.

آیا می‌توان ارزش سهام را تغییر داد؟ دومین راه افزایش سرمایه شرکت تعاونی

یکی دیگر از راه های افزایش سرمایه شرکت تعاونی، افزایش ارزش اسمی سهام است. در برخی از مواقع و با موافقت سهامداران، ارزش اسمی سهام افزایش پیدا می‌کند. اعضای شرکت با آورده نقدی می‌توانند منابع مالی شرکت را افزایش دهند.

منظور از افزایش سرمایه یا تجدید ارزیابی شرکت چیست؟

شرکت های موفق، خود به خود مورد توجه  سرمایه گذاران قرار می‌گیرند. در این شرایط سرمایه گذارانی پیدا خواهند شد که به خرید سهام و حضور در یک شرکت موفق علاقه داشته باشند. در این مواقع سرمایه گذاران جدید برای خرید هر سهم، باید مبلغی بیش از مبلغ قدیم پرداخت کنند. این مبلغ، همان مبلغ سرقفلی است. اما مساله اینجاست که شرکت های تعاونی حساب سرقفلی ندارند. به همین دلیل افزایش سرمایه از طریق تجدید ارزیابی دارایی‌ها و بدهی‌ها انجام می‌شود و در حسابی به نام تجدید ارزیابی ثبت خواهد شد.

افزایش سرمایه از محل سود انباشته شدنی است؟

شرکت‌های تعاونی می‌توانند مانده یا بخشی از حساب اندوخته قانونی را بابت افزایش سرمایه در نظر بگیرند. باید در نظر داشت که طبق قانون حداکثر یک سوم اندوخته قانونی قابل انتقال به حساب سرمایه است. در مورد اندوخته احتیاطی و عمومی نیز محدودیتی وجود ندارد.

کاهش سرمایه در شرکت‌های تعاونی چگونه است؟

کاهش سرمایه در شرکت‌های تعاونی به دو دلیل رایج است. خروج اعضا و زیان ده بودن شرکت مهم‌ترین دلایل کاهش سرمایه شرکت است. در صورت خروج یکی از اعضا، وجه سهام او به میزان ارزش روز محاسبه شده و به او پرداخت می‌شود. در صورت فوت فرد نیز وجه سهام به ورثه منتقل می‌شود.

 در صورت زیان ده بودن شرکت و در شرایطی که نصف سرمایه شرکت از بین برود با تصویب مجموع فوق العاده، سرمایه شرکت به مبلغ سرمایه موجود کاهش می یابد. در این شرایط تساوی حقوق صاحبان سهام الزامی است. پیشنهاد می‌کنیم با مطالعه اخبار و مقالات حسابرسی بیمه با فرآیند حسابرسی شرکت های تعاونی هم آشنا شوید.

 

  • شرکت حسابان پرستو (سهامی خاص)
  • ۰
  • ۰

مبالغ ریالی کمک هزینه های ایاب وذهاب،غذا و مهدکودک درسال ۱۴۰۰

مبالغ ریالی کمک هزینه های ایاب وذهاب،غذا و مهدکودک درسال ۱۴۰۰ بموجب تبصره ۲ ماده ۱۱ ضوابط اجرایی بودجه سال ۱۴۰۰ بدین شرح می باشد.

مبالغ ریالی کمک هزینه های ایاب وذهاب،غذا و مهدکودک درسال ۱۴۰۰

  • شرکت حسابان پرستو (سهامی خاص)
  • ۰
  • ۰

کلیه کارگران مشمول مصوبه افزایش مزد شورای عالی کار می باشند

مصوبات مزدی شورایعالی کار شامل کلیه کارگران مشمول قانون کار است.

این مصوبه شامل همه اعم از رسمی، غیررسمی، روز مزد، فصلی و کارگران دارای قرارداد کار نامحدود، محدود و یا کار معین می باشد و مابه‌التفاوت ناشی از اجرای این مصوبات در کلیه سطوح مزدی تأثیر خواهد نمود.

 

بدیهی است کارگران پاره وقت یا ساعتی  نیز به نسبت ساعات انجام کار در هفته از مزایای قانونی و از جمله مفاد بخشنامه های شورایعالی کار در زمینه افزایش‌های مزدی برخوردار خواهند بود.

 و بطور کلی این افزایش ها به نوع خاصی از مزدبری اختصاص ندارد.

  • شرکت حسابان پرستو (سهامی خاص)
  • ۰
  • ۰

دستورالعمل شماره 200/1400/508 مورخ ٢۵ / ٢/ ١۴٠٠ سازمان امور مالیاتی کشور

نحوه ثبت و ارسال صورتحساب در مواردی که به دلیل بروز حادثه یا نقص امکان صدور صورتحساب الکترونیکی فراهم نباشد

دستورالعمل سازمان امور مالیاتی موضوع نحوه ثبت و ارسال صورتحساب در مواردی که به دلیل بروز حادثه یا نقص امکان صدور صورتحساب الکترونیکی فراهم نباشد، موضوع ماده ۱۲ قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مصوب ۱۳۹۸/۰۷/۲۱ طی نامه شماره ۲۰۰/۱۴۰۰/۵۰۸ مورخ ۱۴۰۰/۰۲/۲۵ توسط رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور ابلاغ شد.

جهت مشاهده متن کامل بخشنامه اینجا کلیک کنید.

  • شرکت حسابان پرستو (سهامی خاص)
  • ۰
  • ۰

بخشنامه ۲۳۰/۸۰۴۳ مورخ۱۴۰۰/۲/۱۹

آخرین مهلت زمانی حسابرسی مالیاتی پرونده های عملکرد سال ۱۳۹۴

آخرین مهلت زمانی حسابرسی مالیاتی پرونده های عملکرد سال ۱۳۹۴ ( اصلی یا متمم ) مودیان صاحبان مشاغل بموجب بخشنامه سازمان امورمالیاتی اعلام شد.

بخشنامه ۲۳۰/۸۰۴۳ مورخ۱۴۰۰/۲۱۹

  • شرکت حسابان پرستو (سهامی خاص)
  • ۰
  • ۰

بخشنامه ۲۱۰/۱۴۰۰/۷ مورخ۱۴۰۰/۲/۲۱

ابلاغ رای شورای عالی مالیاتی درخصوص کتمان درآمد در اظهارنامه

بخشنامه سازمان امور مالیاتی موضوع ابلاغ رای هیات عمومی شورای عالی مالیاتی درخصوص کتمان درآمد در اظهارنامه تسلیمی موضوع صورتجلسه شماره ۲۹-۲۰۱ مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ طی نامه شماره ۲۱۰/۱۴۰۰/۷ مورخ ۱۴۰۰/۰۲/۲۱ توسط معاون حقوقی و فنی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور ابلاغ شد.

بخشنامه ۲۱۰/۱۴۰۰/۷ مورخ۱۴۰۰/۲/۲۱

بخشنامه ۲۱۰/۱۴۰۰/۷ مورخ۱۴۰۰/۲/۲۱

  • شرکت حسابان پرستو (سهامی خاص)
  • ۰
  • ۰

ابلاغ شیوه نامه چک‌های موردی

بانک مرکزی در بخشنامه‌ای به تمامی بانک‌ها و موسسات اعتباری اعلام کرد: پیرو ضوابط و مقررات ابلاغی بانک مرکزی پیرامون اجرای احکام و تکالیف مقرر در اصلاحات سال ۱۳۹۷ قانون صدور چک و در اجرای تکالیف مقرر در تبصره ۲ ذیل ماده ۶ اصلاحی سال ۱۳۹۷ قانون صدور چک که بیان می‌دارد:

«بانک مرکزی مکلف است ظرف مدت یک سال پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون، ضوابط و زیرساخت‌های خدمات برداشت مستقیم را به صورت چک موردی برای اشخاصی که دست چک ندارند به صورت یکپارچه در نظام بانکی تدوین و راه‌اندازی نماید تا بدون نیاز به اعتبارسنجی، رتبه‌بندی اعتباری و استفاده از دسته چک امکان برداشت از حساب این اشخاص برای ذینفعان معین فراهم شود. در صورت عدم موجودی کافی برای پرداخت چک موردی صاحب حساب تا زمان پرداخت دین مشمول موارد مندرج در بندهای الف تا د ماده ۵ مکرر این قانون و نیز محرومیت از دریافت دسته چک، صدور چک جدید و استفاده از چک موردی می‌باشد»، بانک مرکزی مقررات ناظر بر اعطای چک موردی را ابلاغ کرد.

بر این اساس چک موردی در راستای اهداف مورد اشاره در قانون با رعایت شرایط مندرج در ضوابط مقرراتی واجد مختصات زیر است:

۱. استفاده از چک موردی مستلزم داشتن حساب جاری بدون دسته چک نزد بانک محال علیه بوده و صدور آن مستلزم ثبت مراتب در سامانه صیاد است.

۲. حداکثر تعداد چک موردی قابل اعطا به هر مشتری در شبکه بانکی کشور در هر تقاضا حداکثر دو فقره و در مجموع سالانه حداکثر ۵ فقره است.

۳. سقف مبلغ کلیه مجاز سالیانه برای صدور چک موردی بر اساس شیوه نامه موضوع ماده ۷ دستورالعمل اجرایی ماده ۶ اصلاحی قانون است. ( براساس ماده ۷ این دستورالعمل سـقف اعتبار مجاز متقاضی دسته چک اعم از اشخاص حقیقی دارای حساب جاری غیرتجاری، اشخاص حقیقی دارای حساب جاری تجاری و اشخاص حقوقی، حسب مورد با توجه به انفرادی یا مشترک بودن حساب و نیز متناسب با نتایج گزارش اعتباری و امتیاز اعتباری دریافتی از شرکت‌های اعتبارسنجی و یا گزارش رتبه‌بندی دریافتی از مؤسسات رتبه‌بندی اعتباری، توسط سامانه صیاد بر اساس شیوه‌نامه‌ای که توسط بانک مرکزی تدوین و به تصویب شورای پول و اعتبار می‌رسد، محاسبه خواهد شد. تا قبل از ابلاغ شیوه‌نامه یاد شده صرفاً رتبه اعتباری و یا امتیاز اعتباری مذکور به وی اعلام میگردد.)

۴. چک موردی غیر قابل انتقال به غیر بوده و صرفاً توسط شخصی که چک موردی در وجه او صادر شده قابل تسویه است

۵. از حیث ترتیب آثار و احکام حقوقی و ضمانت اجرا چک موردی مشمول تمامی احکام قانونی و ضوابط مقرراتی ناظر بر چک‌های عادی به استثنای الزامات ناظر بر اعتبارسنجی متقاضی می‌گردد.

بانک مرکزی تاکید کرده است که مقررات فوق از مردادماه سال جاری لازم الاجرا است.

جهت مشاهده متن کامل بخشنامه اینجا کلیک کنید.

  • شرکت حسابان پرستو (سهامی خاص)
  • ۰
  • ۰

برگشت چک مساوی با بسته شدن حسابهادر کل شبکه بانکی

چک تان برگشت بخورد؛ کلیه حساب‌های شما در کل شبکه بانکی مسدود می شود.

 براساس بند ب ماده ۵ مکرر قانون صدورچک بانک‌ها مکلفند بعد از ثبت غیر قابل پرداخت بودن یا کسری مبلغ چک در سامانه بانک مرکزی نسبت به مسدود کردن کلیه حساب‌ها و کارت‌های بانکی متعلق به صادرکننده چک به میزان کسری مبلغ چک به ترتیب اعلامی از سوی بانک مرکزی اقدام نمایند.

ترتیب انسداد وجوه حساب‌ها را به شرح زیر است:

۱. در خصوص نحوه انتخاب بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی؛

اولویت به ترتیب با بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی خواهد بود که مجموع موجودی حساب‌های سپرده صادر کننده چک بالاترین رقم باشد.

۲. در خصوص نحوه انتخاب حساب‌های سپرده به ترتیب؛

  • سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه مدت
  • سپرده سرمایه‌گذاری بلندمدت
  • سپرده قرض‌الحسنه پس انداز
  • قرض‌الحسنه جاری

۳. در خصوص حساب‌های مشترک؛

بر مبنای سهم‌الشرکه صادرکننده در حساب‌های مشترک

جهت مشاهده تصویر بخشنامه اینجا کلیک کنید.

  • شرکت حسابان پرستو (سهامی خاص)
  • ۰
  • ۰

نحوه صدور،دریافت وانتقال چکهای جدید در بخشنامه اخیر سازمان امور مالیاتی

جهت مشاهده تصویر بخشنامه اینجا کلیک کنید.

  • شرکت حسابان پرستو (سهامی خاص)
  • ۰
  • ۰

نامه شماره ۲۳۵/۱۰35 مورخ۱۴۰۰/۲/۵

تقلیل زیان انباشته از طریق کاهش مطالبات شرکاء و سهامدارن به طرفیت حساب درآمد


نحوه تقلیل زیان انباشته از طریق  کاهش مطالبات شرکاء و سهامدارن به طرفیت حساب درآمد توسط سازمان امورمالیاتی تشریح شد.

جهت مشاهده تصویر بخشنامه اینجا کلیک کنید.

  • شرکت حسابان پرستو (سهامی خاص)