تشریح بند ۲۰ بخشنامه شماره ۱۶/ ۹۹/ ۲۰۰ مورخ ۳۱/ ۱/ ۱۳۹۹ در خصوص تراکنش های بانکی
بند ۲۰ بخشنامه شماره ۱۶/ ۹۹/ ۲۰۰ مورخ ۳۱/ ۱/ ۱۳۹۹ سازمان امور مالیاتی در خصوص تراکنش های بانکی به این موضوع اشاره دارد که:
در مواردی که شخص حقیقی یا حقوقی صاحب حساب مدعی است وجوه واریزی به حساب وی مربوط به شخص یا اشخاص دیگری بوده که وی به عنوان حق العمل کار یا کارگزار یا نماینده برای آنها فعالیت می نموده است با امعان نظر به مقررات ماده ۳۵۷ قانون تجارت و در صورت معرفی صاحبان اصلی کالا و احراز این امر توسط ماموران رسیدگی کننده، محاسبه درآمد مشمول مالیات برای صاحب حساب( حق العمل کار ، کارگزار یا نماینده ) صرفا” بر مبنای مبلغ حق العمل دریافتی انجام گیرد.
در این راستا اطلاعات مربوط به تراکنش های مذکور حسب دستور مدیرکل امور مالیاتی جهت رسیدگی به درآمد مشمول مالیات صاحب کالا ( آمر) در اختیار گروه رسیدگی ویژه یا در صورت عدم ارتباط با اداره کل دریافت کننده تراکنش ها، به اداره کل ذیربط ارسال و مراتب به دفتر مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی اعلام گردد.
باید توجه داشت در بسیاری از کسب و کارها از جمله مشاوران املاک، نمایشگاه های اتومبیل و فعالیت های دلالی و حق العمل کاری امکان دارد بسیاری از واریزی های بانکی مربوط به طرفین معامله و فعالیت های کسب و کار مودی باشد که این مورد باید در حسابرسی مورد توجه قرار گیرد.
گزینه جدید سامانه صیاد برای حذف مسئولیت ظهرنویسان چک
یکی از دغدغه های مهم افرادی که چک را پشت نویسی می کنند، همواره این بوده که با صادرکننده و ایادی (امضاکنندگان) ما قبل خود، در بازپرداخت وجه چک مسئولیت تضامنی خواهند داشت.
این امر یعنی مسئولیت تضامنی ظهرنویسان در مورد چکهای جدید بنفش رنگ صرفاً در صورت ثبت انتقال چک در سامانه صیاد صادق خواهد بود.
در این راستا بانک مرکزی در سامانه جدید صیاد، گزینه جدیدی را با عنوان “انتقال جهت عودت چک” طراحی کرده که براساس آن ذینفع می تواند یک مرتبه همراه با لاشه چک، چک را به ید ماقبل آن مسترد کند.
در صورت استفاده از این گزینه، ذینفع بدون آنکه مسئولیت ظهرنویس برای بازپرداخت چک را داشته باشد، می تواند چک را به نفر قبلی خود مسترد کند.